Live Informatie Diversen Uitzendingen Column Contact

 

Column

Op deze pagina verschijnen met enige regelmaat de columns van Double G, een sportliefhebber pur sang, die ons deelgenoot maakt van zijn literaire oprispingen.
Een korte omschrijving van onze scribent: "Sportgek. Interesse in mensen. Noord-Hollandse nuchterheid. Lijfspreuk: "Geniet op de vierkante meter"
De inhoud van Double G's hersenspinsels zijn sport,muziek, een drankje en dagelijkse gebeurtenissen.Allemaal grondstoffen voor pretentieloze verhaaltjes, soms overgoten met een sausje humor.

De frequentie van verschijnen wisselt dus bezoek regelmatig onze website. Veel leesplezier.

 

De eerder gepubliceerde columns van Double G vind u hier. (Aanklikken of downloaden met rechtermuisknop)

 

2013-12-17
En hij staat ...

Neen, deze stukjesschrijver wordt niet de nieuwe Hans van Zetten die na de Olympische Cassina-Kovacs-Kolman oefening van Epke Zonderland deze gedenkwaardige woorden uitsprak. Neen, het betreft het onze periodieke huisgenoot, de Kerstboom. Voorafgaande aan het opsieren van de trotse Nordmann mag ik mijn mannelijk ego weer wat opkrikken. Zelfstandig doe ik de inkoop. Een feest op zichzelf. Hoe huisvrouwen of echtparen vertwijfeld en bijna ruziend boom na boom onder de kritische loep nemen ben ik altijd zo klaar. Het maakt niet zoveel uit. Na het opsieren ziet niemand meer, die kale kant, wel wat weinig takken, hij is scheef, toch niet zo'n mooi model en noem maar op. Als ik snel de door hun afgekeurde boom meeneem, met de woorden: "Jeetje, deze is mooi", zie je ze vertwijfeld kijken en ik hoor ze zeggen. "Waarom heb ik die mooie boom zelf niet gehouden?" Met een grote glimlach en binnen vijf minuten ben ik weg. Op naar mijn volgende deskundigheid.

En hij staat ...
Met een vakmanschap waar menig bouwvakker nog van kan leren wordt de boom op de kant gelegd. Ruim dertig centimeter takken wordt er (aan de onderkant) ontdaan en voor dat een kritische altijd beter wetende vriend of buur er erg in heeft staat hij in de zorgvuldig met zand gevulde emmer. Kijk, al zeg ik het zelf, tegen zoveel deskundigheid valt weinig in te brengen. Terwijl ik mij triomfantelijk van mijn tuin spijkerbroek ontdoe, op naar weer een schone handen klusje, gaat verder in huis het logistieke Kerstversiertoer van start. Het zolderluik gaat open en ze staan ons al toe te lachen. Dozen met ballen, versieringen en verlichting en onze bloedeigen "Rednose Rendeer". Om verder niet tot last te zijn loop ik snel weg uit de "kerst versier looplijnen". "Ga jij maar naar de voetbal dan versier ik de kerstboom wel." Een dergelijk aanbod laat ik mij geen twee maal zeggen en sneller dan ooit werd het aanbod verzilverd. Dat het "naar de voetbal gaan" bij mij meestal drie helften duurt, was vrij wel zeker ingecalculeerd.

Na enkele "droge keel medicaties" later op de middag zag de Kerstboom er die zondagavond nog veel mooier uit.

 

 

 

2013-10-12
HOLANDA

Vrijdagavond Nederland tegen Hongarije in zo'n typisch Hollandse bar aan de Costa bekeken. Niet zo mijn ding. Die Nederlandse bars in de zon. Je kunt de bezoekers wel uittekenen. Net iets te corpulente mannen en met goud behangen vrouwen. Vaak meeschreeuwend op Andre Hazes, Frans Bauer of Dries Roelvink. Ik ben een voetbalfan dus dan toch maar deze vooroordelen trotseren. Gek, maar ik was toch een beetje zenuwachtig. Geen trek in het zo typische Hollandse sate met patat. Waarom zenuwachtig? Ik wil gewoon dat Nederland beter gaat spelen dan alleen tikkie breed. Met dank aan een zwak Hongarije werd ik en de schreeuwende medelanders op onze wenken bediend. Alsof die pilsende kroegtijgers het voetbal zelf hadden uitgevonden. Ik genoot van de hoogstandjes Van Arjen en Robin maar bleef kritisch op onnodig balverlies. Johan, Louis en ik willen meer techniek toch?

Fluitjes
Na de 3-0 zakte mijn buikgevoel wat en werden de fluitjes San Miguel door mijn smaakpapillen wat gemakkelijker geaccepteerd. De rest was ontspannen genieten. Ik begon het op mijn schouders slaan van Rotterdamse John en Leidense Koos al dragelijker te vinden. Bij de prachtige teruglegkopbal (mooi woord) heb ik zelf maar mans een rondje gegeven. Eerlijk is eerlijk, iets wat mijn populariteit die avond daar tot grotere hoogte bracht.

Vamos Holanda Norte
Ik ben en blijf een Noord Hollander. Zat met die gasten even te weg strepen wie er van Oranje uit onze provincie komt. Amsterdam telt gewoon mee dus met Blind, Lens en Nigel de Jong zitten we al op drie. Van der Vaart uit Heemskerk en Ron Vlaar uit Hensbroek (waar?) maakt onze provincie hofleverancier. Op de voet gevolgd door Zuid Holland met vier. Vorm komt uit Utrecht. Arjen Robben, de Messie van de lage landen uit Bedum, Groningen. Boertje ....

 

 

 

2013-09-25
"Zaalvoetbal International"

Nu Oranje zaalvoetbal naar het EK gaat kon het natuurlijk niet uitblijven. Mij is ter oren gekomen dat ook het zaalvoetbal zijn eigen tv programma krijgt. Leo Giovannangelo, sportliefhebber bij uitstek, gaat de Genee rol op zich nemen. Alleen die naam al levert volgend jaar al stemmen op voor de TV Noord Holland Ring. Vaste gast aan tafel wordt Edwin Grunholz die in Haags dialect zaalvoetbalanalyses maakt a la Rene van der Gijp. Van de gasten die wisselend voorbij komen worden de namen van John de Bever, Anil Badloe, Anand Jagdewsing en Kenneth Goudmijn genoemd. Allen met een uitgesproken mening over het spelletje. Voor de Derksen-rol zoekt men nog naar iemand met een onafhankelijke maar inhoudelijk sterke mening. Radio journalist Ron de Rijk, oud pr man van Hilversum, weet heel wat van het spelletje en zou dus kunnen.

Vaste onderdelen
Zaalvoetbal Internationaal heeft ook al een aantal vast terugkomende items. Zo wordt wekelijks de VDL- speler van de week gekozen. Een van de eerste nieuwtjes die Zaalvoetbal Internationaal bekend lijkt te gaan maken is dat de Topdivisie volgend jaar de VDL- divisie gaat heten. Het duurde even maar bij de zaalvoetbal bobo's is het commerciele kwartje inmiddels ook gevallen.

Rubrieken
Een wekelijks rubriek is de "Oproep Max". Goed geraden. Max Tjaden interviewt oud spelers en toont zwart wit beelden uit vroegere zaalvoetbaltijden. Meer van deze tijd is het onderwerp: "Hoog Standje". Neen, geen sexueel beladen onderdeel, maar iedere week een nieuwe zaalvoetbalactie die functioneel toepasbaar is. De beste actie wordt aan het einde van het jaar beloond met een weekend Bosnie. In de jury zitten Jermain Vanenburg, TPP en Edward van Gils.
Natuurlijk is er ook de Zaalvoetbaltoto en gaat de camera op bezoek bij een zaalvoetbal amateurclub. Verder toont Giovanangelo beelden van de S.I.P. Futsal competities. Spanje, Italie en Portugal zijn het "Engeland" voor de zaalvoetballers. Voor de gesproken column van Nico Dijkshoorn laat ik mijn haar wat uitdunnen en mijn baard staan met zes tinten grijs.

..X-factor
Nieuw in de voetbalwereld is het onderdeel (se)X- factor. De meest appetijtelijk uitziende speler krijgt gratis een knipbeurt bij LZV haarmode. Om toch nog een Noord Hollands tintje aan het programma te geven lijkt Oos Joos de Danny Vera intromuziek te gaan verzorgen. Bij het ter perse gaan van deze publicatie zijn er al geruchten dat John de Mol zich geen tweede keer wil laten passeren door dat zaalvoetbal gedoe. Om te voorkomen dat het programma bij de andere commerciele zenders gaat verschijnen heeft de ex van Willeke een zeer aantrekkelijk bod gedaan op de tv-rechten.

PS
Laat ik nu net zelf de bedenker en producent van het progamma zijn!!

 

 

 

2013-08-10
Humor

Jaren geleden had je de grote drie. Toon Hermans, Wim Sonneveld en Wim Kan. Daarna kregen we o.a. Tineke Schouten, Freek en Youp. Tegenwoordig is er maar een humorist in Nederland. Wie? Kom op mensen. "The only One" zou bij hem passen als internationale naam. De grootste komediant is natuurlijk Louis van Gaal. Ben je depressief, heb je ruzie met je vrouw, heeft je club verloren of wacht die vervelende collega weer. Neem het op of bekijk You tube. Wat? Hoor ik u denken. De persconferenties met Louis van Gaal, wiens gezicht lijkt op dat van een omgebouwde vrouwelijke Oost Duitse gewichtheffer. Ik moet vaak zo enorm om de man lachen. Vooral omdat hij helemaal in zijn optreden gaat geloven. Tenenkrommend is zijn geirriteerde houding naar de media als men hem weer eens een vraag stelt of als zelfs de vraagtoon hem niet bevalt. Louis gelooft in sprookjes, vooral in zijn eigen sprookjes. Dat Wesley Snijder uit vorm was weten we allemaal na die intensieve Yolanthe snuffelstage. Maar om een alom bewonderde finalist en topspeler van het WK 2010 zo behandelen? "Kijk mij weer eens", hoor ik God Louis al zeggen. "Wesley is door mij geinspireerd om drie kilo af te vallen." Ik moet lachen om Louis en heb tegelijk medelijden met hem. Zielige man. Wie houdt hem de spiegel voor? Niemand, ook een gelouterde perschef als Kees Jansma durft het niet. Iedereen in zijn omgeving is bang voor hem.

Munchen
Hij weet nog niet wat er gaat komen. Hoe lang hij het vol houdt als bondscoach? Er is toch geen speler die hem echt mag, de boeman. Hij wil stoppen na de WK. Ik weet niet eens zeker of Louis de WK gaat halen. Vanuit Munchen wordt er de laatste tijd door ene U. Hoeness opvallend vaak getelefoneerd met Spanje. Woorden als "Entlassung"en "Despido" werden opgevangen. Er gaan nu geruchten dat een eigenwijs kijkende maar nog fitte 65 jarige man in de buurt van Barcelona regelmatig met een grote zaag aan het oefenen is.....

 

 

2013-07-27
Je moet het zien

Pioenen, piepers en Polen. Op mijn heerlijke polderrondes zag ik ze treurig naast elkaar staan. De pioengewassen die hun werk hadden gedaan. Na een lange koele zomer waren alle bloemen prijstechnisch veel te laat klaar. Vaak met hulp van de nijvere mede Oost Europeanen wordt veel agrarisch werk verricht op onze velden. Dat ze nijver zijn weet ik dan weer van een bevriende supermarkt chef. "Zo snel en vaak dat zij mijn (bier)schappen leeghalen kan mijn omzetbonus helemaal niet bijhouden."
Het andere  gewas wat niet verlokkelijk roept was de  doodgespoten piepers. Groen werd al bijna geel. Straks weer met hulp van de ook al treurig kijkende Poolse medewerkers deze oogst weer binnenhalen.

Automerken
Dat de Poolse medemens het goed gaat kun je wel zien aan de auto's die onze regio overvloeien. Tien jaar geleden waren het oude gammele vierwielers die uit Poznan. Stettin, Lodz of weet ik veel vandaan kwamen. Nu zijn het een paar jaar oude BMW's, Audi of Volkswagen met Poolse (of Duitse ) nummerborden. Comfortabeler rijden en je kunt veel meer meenemen vanuit de supermarkt. Probleem is nog wel het communiceren. Onnodig zou ik zeggen. Leer ze 50 woorden Westfries bij aanname in een bedrijf. Engels of Duits zou ook al mooi zijn. Alhoewel, met mijn Pools kom ik in hun land ook niet ver.

Je moet het zien
Na het zien van de eerder genoemde treurige gewassen gaat mijn wandeling verder. In de verte een luchtballon en wat grazende paarden. Voor dat ik het weet en zonder te zoeken is het er. Mijn ideale plaatje. Geen Mallorca, Zuid Frankrijk, Kreta of de Oostenrijkse bergen. Weg het gevoel dat ik naar de Algarve of Gran Canaria moet. Van welke bekende Nederlander met visionaire gave was de uitspraak ook al weer?  "Je moet het zien om het te kunnen begrijpen?"  Weilanden, koeien en een molen op een milde zomeravond. Ik sta even stil en schiet een plaatje. Prachtig. Een half uur later en drie kilometer verder haal ik gewoon thuis een koud biertje uit de koelkast.

 

 

2013-07-12
Sportzomer

De zomer van 2013 is net lekker op gang gekomen. Heerlijk die zomerzon. Als sportvolger krijg je  bijna geen rust meer. Net als de kampioensschalen trots zijn  getoond, alle zaalsportprijzen zijn verdeeld begint de voorbereiding voor de Cofederation Cup al weer. Meestal een toernooitje waar het er niet om ging. Dit keer was het wel anders. Als ik het in twee letters mag omschrijven blijft bij mij hangen: TT. Tempo en Techniek. Genoten van Brazilie, Italie, Uruguay en wat minder van Spanje dit keer. Onze grote Louis kan wel eens gelijk hebben. Nederland hoort niet meer bij de top 8. Over ruim een jaar mogen jullie mij allemaal op mijn voorspelling be-mailen, twitteren of App-en.  Ik tel bij de vier genoemde landen nog op: Duitsland, Argentinie en Frankrijk. Daarna komt er een groepje outsiders waar Nederland toe behoort. Maar wat heb ik het graag mis.

Sportzomer
Wimbledon is ook altijd zo'n sportzomer opvuller. Nederland is als een kind zo blij als iemand de tweede ronde haalt. Mijn gevoel zegt dat die Amsterdamse Igor misschien nog wat kan groeien. Vanaf de kwartfinale kijk ik af en toe. Het geluid bij de vrouwen doen we uit en hopen op een prachtige wedstrijd tussen del Potro en  die Servier Djokovic.  De prijsuitreiking op Wimbledon blijft speciaal. Prins Philipp is blij dat hij die saaie Elisabeth en dat stoffige Buckham Palace een middagje kan ontvluchten. Uiterlijk ontspannen maar totaal binnen de traditionele regels geeft hij een handje, houdt een kort gesprekje met een ballenboy en reikt hij de beker uit. Mooi dat de Britten hun nieuwe held hebben.  Andy Murray.

Sportzomer
De Tour de France heeft mij vele tientallen jaren aan het tv scherm gebonden. Tot 2011 had ik zelfs oude kranten van een in bolletjestrui gestoken Steven Rooks uit 1988 bewaard. 24 jaar lang dus. Sinds 2012 is het wat anders. Sorry wielerliefhebbers maar ik heb gewoon wat gewenningstijd nodig. Alles zal wel zuiver zijn maar toch.  Het voelt alsof  je verkering door haar is uitgemaakt  en zij wil na drie maanden toch weer met je verder. Wielrennen. Het blijft net als die ex. Het is heel mooi maar de ware liefde, als die ooit nog komt , moet nog opbloeien. Wel leuk dat de "The Belkin Bandits" goed presteren. Niet verwacht.

Sportzomer
De eredivisie clubs pezen in de provincie of zijn op trainingskamp in het buitenland. De transfermachine begint steeds meer op gang te komen. De muziekfestivals en het strand nodigen uit. De Oranje dames houden Duitsland op 0-0 wat bloementechnisch altijd lekker is. Het is heerlijk rustig op de A9 en A 4. De grills worden opgewarmd en de bierkratjes gekoeld. Maar toch is dit niet alles. Vanuit mijn zomer DNA worden signaaltjes naar het hoofd gestuurd dat hij bijna voor de deur staat: Kruizer Kermis

 

 

2013-06-22
Kippenbrug Cup blijft voorlopig in 't Kruis

Het was even slikken bij het bekend worden van de nieuwe competitie-indeling. KSV 1 speelt haar uitwedstrijden o.a. in Alkmaar, Bergen of Purmerend. Een nieuwe richting. Ik moet er even aan wennen.

Weg de mooie zondagritjes in mijn mooie West Friesland. Geen simpele humor meer bij de lootjesverkoop. Geen "noh joos kom op" geluiden meer langs de lijn. Wat zal ik die gezellige 60 plus vrouwen missen bij de koffie met cake onder de rust. Voor een Eurootjes slechts. Na afloop niet meer effe bijteuten met bollenboeren of bloemkoolspecialisten. Helemaal jammer is het dat de prachtige derby's tussen de voetbalclubs uit de dorpskernen Hensbroek en 't Kruis na een jaar al weer voorbij zijn. Apollo tegen KSV was een affiche waar spelers extra voor trainden; bestuursleden hun "gnappe pak" voor aantrokken en supporters een paar weken van te voren wat versnaperingscentjes voor opzij zetten. Helemaal zonde dat deze zo natuurlijk ontstane sportieve, culturele en alcoholische happening door onze neus wordt geboord?

"Laten we het hierbij zitten?" klinkt uit beide dorpskernen. Er gaan geluiden dat er op beide verenigingen de nodige druk wordt uitgeoefend om de dreiging van, vooral het verloren gaan van "cultuurgoed" tegen te houden. Men denkt aan twee wedstrijden, een in de competitievoorbereiding en een in de winterstop om de Kippenbrug Cup. Voor de winterstopwedstrijd wordt er op de route naar beide dorpen aan een Jagermeister en snertstalletje gedacht. De clubs denken ook al een supporters shawl in beide clubkleuren met opdruk "Kippenbrug Cup". Paul Vlaar (de pastor) doet de aftrap en lokale supermarkten komen met een eigen "Kippenbrug" biermerk. Er zijn nog twijfels bij beide verenigingen maar als de media er binnenkort oren naar krijgt ...

 

 

2013-06-01
Nederland plat

Is er een eenvoudige manier om Nederland plat te leggen?
"De finale van Oranje tijdens de WK", hoor ik iemand roepen. Gaan we noteren.
"Huwelijk van Alexander en Maxima." Staat op de lijst.
"Begrafenis van prinses Diana." Tellen we goed.
"Andre Kuiper landt in de steppen." Ook een mensenbinder.
"Eindejaar conference." Aardig.
"De aankondiging van Beatrix dat ze gaat stoppen." Heel sterk bekeken.
"Anouk op het songfestival." Klasse.  
Al met al bijzondere gebeurtenissen die Nederlanders even van de straat houdt. Bijzonder maar ze vallen allemaal in het niet.
Zelfs het omhoogkomende putdeksel op de A10 wordt niet serieus genomen als wij binnen een week het onverdraaglijke nieuws moeten
horen .
"Nederland wordt geen Wereldkampioen", en "Na de WK ga ik stoppen. "


 

 

2013-05-16
(Eigen) Spiegel

Na het schrijven van een stukje overkomt je een soort gevoel alsof het geschreven ei gelegd is. Je leest het terug, het wordt geplaatst en daar blijft dan wel bij. Met mijn vorige verhaaltje "de Spiegel", liep het anders. Waarom anderen de spiegel voorhouden en er zelf snel aan voorbij lopen? Met mijn allerbeste zaterdagavondgezicht toch maar wat langer voor de scheerspiegel blijven staan. Er kwam al  wat grijs haar door. Rimpels en een vermoeid gezicht. Maar goed, ik heb al verkering en zo knap zijn die andere kerels in mijn omgeving toch ook niet?

Hoe zat het met mijzelf? Een beetje meer geduld mag af en toe ook wel. En waarom soms proberen de of mijn waarheid te vertellen? Iets eerder naar bed gaan in plaats van Pauw en Witteman blijven kijken. Muziek net iets minder luid draaien. Kleding en schoenen opruimen staat al jaren op de to do lijst die ik met onnavolgbare smoesjes weer weet weg te moffelen. Niet als een van de laatste naar huis gaan bij feestjes zou ook wel op mijn "verbeterlijstje" mogen staan. Voeg aan die feestjes meteen maar Kermis(sen), Koningdag en Tour de Waard toe. Het door mij zo geroemde "sociale contacten onderhouden" is dan geen sterk argument. Iets soepeler zijn naar de door mij zo gehate familiespelletje zou heel veel punten scoren. Dat ik een of meerdere biertjes drinken bij mijn amateurclubje(s) tot "mijn" ding heb gebombardeerd kan men ook meer dan discutabel noemen. Andere zondagmiddagverplichtingen worden door mij niet altijd met een brede glimlach tegemoet gezien. Alstublieft wat minder stroef en enthousiaster zou men kunnen roepen. Al met al behoorlijk wat minpuntjes. Of die mij op het levensrapport een voldoende op gaan leveren valt behoorlijk te betwijfelen.

Terwijl ik wegens de opsomming van genoemde "interessante uitdagingen" bijna niet meer door de spiegel heen kan kijken moet ik glimlachen. Waarom? Heel eenvoudig. Een (glim)lach noemt men toch de spiegel van het hart.


 

2013-05-12
De spiegel

Weer werd mijn zaterdagochtend krantenoog gevangen door de zoveelste klaagzang uit de bouwsector. "Garantie in bouw fataal", schreeuwde de kop in het NHD mij toe. Nu waren het de gemeentes en opdrachtgevers die het weer gedaan hadden. Ze vragen te veel garanties. Onlangs kregen de banken nog de schuld. Het is heel triest voor de medewerkers, al die ontslagen. Soms door pech maar nergens heb ik nog gelezen dat bouwdirecties de schuld enigszins bij zichzelf zochten. Tijdig bijstellen van visie, beleid vernieuwen, meer controle, zelfkritiek? Nergens gelezen. Welke "klokkenluider" komt er een keer met het echte verhaal uit de bouwdirectiekamer? Is er nooit handjeklap gedaan? Onderling met collega aannemers afspraken gemaakt en prijzen onnodig hoog gehouden?  Niet gewerkte uren berekend of wat zat er al niet meer zat in de bouw(truken)doos?  Het klokkenluiders-boek met de toepasselijk titel "De spijker op zijn kop", zou wel eens een bestseller kunnen worden. Het  wachten is op het eerste directielid die in Nieuwsuur of Pauw en Witteman openlijk gaat toegeven dat ze zelf ook schuldig zijn geweest aan de "luchtbubbel" in de bouw.

Bloemen
In de bloemenexportsector is het al niet veel beter gesteld. Jarenoude, traditierijke, gerenommeerde en gerespecteerde bedrijven zijn de afgelopen jaren omgevallen. Vroeger kende de veiling in Aalsmeer een echte "Exportstraat" waar de grootste bedrijven gevestigd waren. Op een enkeling na zijn ze allemaal weg. Destijds snel gegroeid en daarna niet tijdig met de tijd mee veranderd. Omzet was belangrijker dan resultaat. Tel daarbij op, niet op de debiteuren en kleintjes letten met als gevolg duizenden werknemers als werkloos slachtoffer. Of de voormalige eigenaren er bekaaid afgekomen zijn durf ik niet te zeggen? Er gaan verhalen dat sommigen "de bloemetjes regelmatig buiten hebben gezet".  Zeker is wel dat meeste niet in een kleine huurflatje drie hoog achter zijn gaan wonen.

Voetbal
Mijn wel heel serieuze toon eindigen met het mijn hobby voetbal. Afgeven op ander clubs is niet mijn ding. Liever mijn eigen club bekritiseren of bewonderen. Toch kom ik niet los van het sportieve PSV drama. Of in dit geval ook weer, het falen van de leiding. Dick Advocaat is altijd kribbig als er lastige vragen gesteld worden. Beste Dick. Zeg nu een keer, "Ik heb gefaald, ik heb zwakke plekken in mijn team niet kunnen camoufleren, ik heb spelers niet beter gemaakt, ik heb geen jeugd in gepast en ik ben door mijn gestreste houding naar de media geen boegbeeld voor mijn team geweest. Ik heb zelf  waardeloos gepresteerd heren van de pers. Jullie hebben gelijk."
Bouwdirecties, bloemendirecties, voetballeiders en natuurlijk ook wij gezinshoofden. Als je de zelfkritiek niet op kunt brengen. Ga naar een bouwmarkt, woonzaak of interieurspecialist. Koop een twee bij twee meter grote spiegel. Grijp al je moed bij elkaar. Kijk en oordeel eerlijk over jezelf.


 

2013-04-18
Kleinkunst

Ondanks de grauwe lucht wordt het zonniger. Ramen gaan spontaan op een kier. Chagrijn verdwijnt en vervelende klusjes worden fluitend gedaan. Zonnebrillen worden tevoorschijn gehaald en de ijscoman doet goede zaken.

Teletekst pagina 101 vermeldt alleen goed nieuws. Mijn schoonmoeder heeft haar bezoek afgezegd en mijn hometrainerkilometers gaan vederlicht. Een dreigende ruzie met mijn partner wordt in de kiem gesmoord. De blauwe acceptgiro in de bus meldt geen betalingen maar uitbetaling. Nederland scoort op het Eurovisie Songfestival, tenminste zo voelt het.

Mijn zenuwpijn verdwijnt  en mijn energiebalans staat in de plus. Een negatief telefoongesprek neem ik ineens luchtig en mijn gehate spruitjes smaken prima. Mijn saaie slaapkamer lijkt plotseling vijf sterren en mijn werktas lijkt mij toe te lachen.

Maar dan...

De Aphelandra kamerplant laat haar Koninklijke bloem vallen. De prik is van de cola en de haring smaakt niet zout meer. Die veel te kleine vuilnisemmer irriteert me  omdat hij weer vol is en de foto van Yolanthe gebruik ik weer als dartboard. Dat kleine schaduwrijke terras begint me weer tegen te staan en mijn vrouw lijkt weer op mijn schoonmoeder.

Wanhopig zoek ik naar dat mooie wegstervende geluid.

Weg mijn plezier, weg mijn stimulator, weg mijn vrolijke noot, weg mijn levenslente. Was hij nog maar hier.... Het draaiorgel. 

2013-04-06
One way wind

Nog even en het is voorbij. Wekenlang was "hij" niet bij ons weg te slaan. En wat hebben we op "hem" gemopperd. Was "hij" er niet geweest dan hadden we wel ergens anders op gemopperd want dat doen we graag. Te veel regen, die vervelende sneeuw, te droog voor de boeren om maar wat te noemen. Wij Nederlanders hebben het vaak over het weer. Heel vaak  gestoeld op een economische motivatie. Goed weer voor de ene is slecht weer voor de ander. Herkenbaar?

Oostenwind
Die "hem" en "hij" eerder vermeld is natuurlijk de straffe Oostenwind die ons weken in de greep had. Zelf had ik er niet zo'n probleem mee. Je wist tenminste waar je aan toe was. Stevig aankleden en terug op de fiets uit de voetbalkantine was het lastig. Met een biertje op altijd tegen wind. OK, de stookkosten zijn omhoog gegaan maar wie weet hoeveel we dit najaar nog kunnen besparen? Eigenlijk was die Oostenwind alleen maar lastig voor de voetballers. Strakke shirts, koude handen en klamme witte benen zijn niet bevorderlijk balcontrole, zuiver plaatsen, laat staan technische hoogstandjes. Lastig ook voor supporters die zich niet altijd konden warmen aan het spelniveau en daarom de toevlucht moesten zoeken tot een vloeibare verwarming.

Geluk
Naast alle pech over die koude wind zijn er ook mensen die er heel blij mee zijn. Alle omwoners van de Polderbaan horen,ivm de windrichting, al weken geen vliegtuig meer op hun baan landen. Ik hoop dat die wind uit het oosten nog minimaal een dag aanhoudt. Met rugwind is de vliegtijd altijd wat korter. Flower people in the USA, here I come!


 

2013-03-30
Bijna naar het EK

Vlakbij het door mij gerespecteerde Feyenoord Stadion
Is Tsjechie vandaag het laatste te nemen Bastion
Met een goed gevoel en boordevol van vertrouwen
Wacht ik op de eerste Oranje bal tegen de touwen

Naar de EK, wat willen we het allemaal heel graag
Geef ze vandaag geen kans die gasten uit Praag
Fysiek sterk, slim zijn en vooral geconcentreerd
Voer precies uit wat je weken lang is geleerd

De EK in Belgie is voor ons volgers meer dan pleasant
Daar lekker aanwezig zijn, niet alleen volgen in de krant
Met de  Don wordt er een media offensief in gang gebracht
Met der KNVB wordt er al over een Oranje camping nagedacht

Deze stukjesschrijver komt dan met een dagelijks verhaal
Met edities in het Westfries en de Fanse taal
Onwois goed of trés bien, gewoon alles door elkaar
Geen probleem hoor, dus beginnen maar
 
Met live uitzendingen van de NOS en de BRT
Wil Mart Smeets zelfs als verslaggever mee
Hij doet dit wel echter onder een voorbehoud
Als hij zeker ook de Avondetappe behoudt

Louis van Gaal lijkt zelf ook over te komen
Een eindtoernooi heeft hij altijd  al van lopen dromen
Mocht Oranje in Belgie de laatste vier bereiken
Zal Marcel Loosveld op de bank voor Louis moeten wijken

Tegen die tijd zal Wesley Snijder ook wel beschikbaar zijn
Hij is wel aan het einde van zijn veldvoetbal Latijn
Rafael zal vrijwel uit Hamburg overkomen
En  ga ik nu alvast van Yolanthe dromen...

 

 

2013-03-28
Double G(edicht)

Dit stukje zou eigenlijk live worden voorgelezen
Onder de rust zei Leo the Don, dat doen we wel even
Waar ik ook zocht, geen Leo in velden of wegen te zien
Zat hij aan een versnapering in de perskantine misschien?

Niets geen voorstelling of live presentatie
Dus zat ik in de tweede helft met mijn frustratie
Gelukkig liep Oranje er mooi overheen
En kwamen zij door het doelsaldo zelfs op nummer een

Wat een eer dat zaalvoetbalstream mij dit podium geeft
Vanuit Rotterdam waar het zaalvoetbal Europees wordt beleefd
De weg naar Rotjeknor is voor mij altijd al een hele klus
Waarom haalt Marcel Loosveld  de Don en mij niet met een bus?

Top zaalvoetbal blijft er toch een beetje  bij hangen
Green prioriteit bij de bond, ze hebben belangrijkere belangen
Het schuiven van  regels en namen van de competities bovendien
Wie kan er door de bomen nu het zaalvoetbalbos nog zien?

Oranje is daarom een product van een dergelijk beleid
Leuk en aardig maar nog geen top, wil ik nog wel even kwijt
Stop er meer geld in en maak een lange termijnkeuze
Meer competitie en strijd  dat is mijn toekomstleuze

Natuurlijk ben ik  trots op onze boys uit Noord Holland
Voor de tweede keer wonnen zij van een Oostblokland
Afkomstig uit de Regio Hoorn, Alkmaar of Heerhugowaard
Alleen daarvoor is mij dit het ritje al waard

Ik stoor me er wel aan dat het volkslied niet wordt meegezongen
Wel in het nationale Oranje maar geen Wilhelmus-zucht uit de longen
Nederland is ook jouw land waar je uit voor mag spelen
Stop weg dat voorbehoud en ga  je nieuwe trots met ons  delen

Twee zeges is een meer dan uitstekende prestatie
Door mij niet verwacht dus de hartelijke felicitatie
Nu de Tsjechen zaterdag nog eventjes vellen
Dan kunnen we de EK tickets direct gaan bestellen

Auto rijden en alcohol dat gaat niet samen
Ondanks dat we al met zes punten naar huis toe kwamen
Nemen Leo en ik daar geen biertje wat we wel hebben verdiend
Dan doen we het later thuis wel met onze Amstel vriend

 

 

2013-03-21
De Vliegende Hollander

U kent ze ongetwijfeld. De Nederlandse bars in de zonnige oorden van Zuid Europa. Namen als: "Het Amsterdammertje", "De Volendammer", "Het Biervat" of "De Vliegende Hollander". Allemaal van een laken een pak. Nederlanders zijn op een zonvakantie geen steek beter dan Finnen of Duitsers. Het liefste gaan ze naar de lokale Nederlandse bar. Veelal bruinverbrande mannen die na twee bier het hoogste woord hebben. Hun vrouwen, herkenbaar aan de  vele gouden sieraden, bewegen zich heupswingend op hun krukken. Muziek van Acda en de Munnik, Blof, Nick & Simon of De Dijk is hier niet populair. Het moet platter en simpeler zijn waarbij o.a. Dries Roelvink of andere carnavaleske  muziek de sfeer bepalen. De meest gehoorde dialecten van de zich thuisvoelende klanten zijn die van Rotterdam, Den Haag en regio Amsterdam. Des te later de avond des te luider de stemmen.

Interieur
Het interieur van een Nederlandse bar moet natuurlijk  het bruine kroeggevoel uitstralen. Bierdoppen zorgvuldig gestapeld achter hekwerk. Pel-pinda's nonchalant op de tafeltjes uitgestrooid. Oude foto's van de HEINEKEN brouwerij. Of van een paard voor een wagen met oorspronkelijke biervaten. Een collage foto's van de gasten die er de afgelopen 15 jaar zijn geweest mag niet ontbreken. Die foto's zeggen meer dan honderd van deze stukjes ooit kunnen doen. En dan heb je natuurlijk de Oranje gekte tijdens voormalige EK en WK's voetbal. Wat zijn we bijzonder (gek). Het gaat hier ook niet meer over voetbal maar over Oranje carnaval. Het keukenaanbod wordt aangeprezen op de met krijt beschreven praktische schoolbordjes. "Sate met frites en bitterballen", als specialiteit van het huis. Kom je richting de toiletten dan mogen de traditionele stickers niet ontbreken. Iedereen is er geweest. Van fietsenmaker Van der Bel uit Assen tot hoveniersbedrijf van der Tak uit Lisse. Op sommigen van de stickers is geschreven of gekrast. Moet wel een dronken concurrent geweest zijn die dat zo maar durfde.

Personeel
Je krijgt het personeel wat je verdient. De mannen achter de bar zien er uit als hun gasten. Iets te dik, bruine kleur, bespraakt met vlotte one liners en niet te missen: de gouden ketting. De bedienende dame wil vooral onverschillig overkomen. Zo van hei mannen kijk mij nou. Als ze voor het uitrekenen van vijf biertjes van € 2,50 terug moet naar haar digitale "telraam" weten we genoeg.
Na een uurtje Dries Roelvink, Havenzangers, Frans Bauer en De Deurzakkers taaien we af. Op zoek naar een Ierse Pub. Wel verdomd veel bier drinkende Angelsaksische bezoekers daar aanwezig. En het repertoire?  Bijna alleen maar oude Engelse en Amerikaanse meezinghits. Hoor ons nu eens meezingen: Is this the way to Amarillo...

 

 

2013-03-14
Theater

Ik ben de afgelopen weken drie keer in het theater geweest. Zaandam, Alkmaar en Heerhugowaard. Muziek en cabaret. Zie hier mijn interesse. Een keer ging ik helemaal alleen. Meestal ontmoet je wel bekenden, maar deze keer moest ik mijn koffie en later mijn biertje alleen drinken. Geen probleem want er valt in stilte genoeg te genieten. Mijn avond begint al bij de garderobe. Volledig geconcentreerde dames die niet van hun stuk te brengen zijn. "Vanavond toch Acda en de Munnik?" vraag ik achteloos. Bij het in ontvangst nemen van mijn "nummertje" dringt het tot haar door en meld zij dat ik bij de "Veldhuis en Kemper" voorstelling ben ingecheckt.

De vrouw
In de lobby of gewoon kantine van het theater begint deel twee van mijn avond. Observering van de toeschouwers. Grotendeels 45 plussers, waarvan circa 70 procent vrouwen. Sommige mannen zijn op zijn "onverschilligst". Met een blik van: "we moeten mee" want mijn vrouw heeft het geregeld. En ik mis daardoor de Champions League op TV. Je ziet het aan de gesprekken aan de sta- en koffietafels. In afwachting van de zoemer houden de dames het gesprek gaande. Voor vele mannen lijkt het een opluchting te zijn als ze mogen. Kom op, we gaan.

Pils
In de pauze en vooral na afloop beginnen de mannen wat spraakzamer te worden. Natuurlijk, er is pils gehaald. In houthakkers overhemden gestoken mannen omarmen het pretwater alsof zij net uit een gortdroge woestijn zijn gered. Lekker wat lachen met elkaar omdat de dames onderweg zijn naar de signeer- en verkoopsessie van de artiesten. En als het kan nog op de foto ook. Mooi toch. Na de twee toegestane consumpties vind ik het welletjes. Ik heb een mooie avond gehad. Genoten zonder een woord te zeggen. Gelukkig zijn de dames van de garderobe er nog.

 

 

2013-03-10
Oranje zaalvoetbal

Nog een paar weekjes en dan weten we of Oranje zaalvoetbal zich geplaatst heeft voor het EK. Wat hoop ik dat ik het enorm mis heb maar veel kans geef ik het team niet. Niks negativisme of pessimisme bij deze stukjesschrijver. Net niet was de laatste jaren niet goed genoeg. Nu dan wel? Georgie, Wit Rusland en Tsjechie. Oostblok landen waarbij de spelers individueel echt niet zo veel beter zijn. Helaas hou ik er ernstig rekening mee dat meer trainingsuren, vaste vaak roulerende systemen en grotere fysieke weerbaarheid van de "Oostblokkers" de doorslag zullen geven. Winst van Oranje  in de eerste lastige wedstrijd tegen Belarus kan het team mogelijk vleugels geven. Ik hoop het van harte.

Het moet anders
Lukt het weer niet dan wordt het tijd voor ingrijpende actie. Het draaiboekje wordt de KNVB vanaf "Zaalvoetbalstream Nederland" gratis aangebonden. Geen ja maar heren van de bond! KISS. Keep It Stupid Simple. Hoe kunnen spelers nu beter worden van potjes tegen (met respect) Fermonia of Volendam? Het moet anders.
Eerste stap
Een topcompetitie met zeven teams. Laat deze  teams maar meer (vier) topwedstrijden per seizoen tegen elkaar spelen.
De weerstand en de kwaliteit moet omhoog. Toch heerlijk: Vier keer per jaar derby's: CFE/VDL - FCK de Hommel (afgelopen zaterdag 9 maart 7-7) of Hovo - FCM Dichtbij.nl. Interessanter voor media en het publiek. Meer topwedstrijden maken spelers beter.
Stap twee
Een Spaanse bondscoach met internationale ervaring. Kom op KNVB. Dat kost wat geld maar dan gaan we er echt voor.
Stap drie
De nummer laatst van de Eredivisie degradeert niet automatisch maar speelt tegen de kampioen van de runner up klasse. De drempel moet omhoog.
Stap vier
Laat de scheidsrechters in "mijn" nieuwe eredivisie meteen internationaal gaan fluiten. Willen we beter worden dan ook het internationaal "arbiter"-niveau hanteren.

Media
Net voordat de grote zenders de revival van het Nederlandse zaalvoetbal hebben ontdekt heeft de "Double G. Media Group" onder directie van the Don alle uitzendcontracten in handen. Sorry John, je dacht voor weinig op de eerste rij te zitten. De eerste productie die RTL wil kopen is het programma "Zaalvoetbal Internationaal". Juist, dezelfde naam als "ons" Glossy blad.
Radio Hoorn krijgt grotere advertentieopbrengsten en neemt spontaan onze naam over. De Spaanse TV lijkt dankzij de nieuwe bondscoach (het lijkt Kike te worden) verregaande interesse in de uitzendrechten te hebben. Kike neemt Anouk Roest en Henny Lettinck als assistent trainers. Andre Rieu speelt bij interlands live het volkslied. Zaalvoetbal gaat leven. Rafael van der Vaart, Boudewijn Senden en Kiki Musampa gaan op proef meetrainen bij Hovo, CFE en AORC. In Nederland wordt zaalvoetbal om 18.00 uur live op tv uitgezonden en dankzij de reclameblokjes gaat de Don zijn "hut" op de Veluwe verbouwen en ga ik in Gran Canaria de bloemen buiten zetten.
Adios

 

 

2013-03-03
Crisis

Nederland in de crisis.  Mensen die het slecht hebben. Alleenstaanden, werkelozen, zieken of bejaarden in de tehuizen. Waardeloos. Maar waren die schrijnende gevallen er vroeger ook  niet? Was de regering destijds zo veel beter?  Een groot verschil. Kwamen we destijds niet van laag een uitgavenpatroon naar hoog en zijn we wat betreft consumptie verder doorgestegen naar Alpe d'Huez of Tourmalet categorie? En is het nu dan lastig om van heel hoog terug te gaan naar gewoon  1e categorie?  Volgens de banken wordt er 80 miljoen per dag gespaard. En maandelijks wordt er ruim twintig procent meer hypotheken afgelost. Eindelijk. Weg met al die luchtbubbels. Het midden en kleinbedrijf lijdt onder onze uitgaveangst. Alleen de supermarkten verkopen nog steeds goed. We consumeren dus nog steeds niets minder.

Mijn crisis
Bij mij was het afgelopen week plotseling fysieke crisis. U kent het wel, virusje zegt men dan. Het heerst. Ik zal uw de vloeibare details besparen maar wegens een "demarrerende buikloop" was het op Schiphol hoppen van toiletgroep naar toiletgroep om "droog" de Gate te bereiken. Op verzoek in het vliegtuig een plekje vlakbij de "je weet wel". Bezorgde "Florence Nightingale" blikken van de Lufthansa stewardess hielpen mij twee uur door de lucht. Drie dagen lang buitenland op alleen wat  droog brood, banaan en wat koppen kamille thee. Zes keer minder eten dan normaal en het ging weer wat. Het klinkt wat onsmakelijk wat was ik na drie onzekere dagen als kind zo blij met een "droge scheet". Mijn crisis was voorbij. Nu het land nog.

 

 

2013-02-17
Louis de Eerste, de nieuwe Paus

Wat is er grappig over gedaan toen de huidige Paus aangaf om te willen stoppen. Radio, TV, facebook of twitter.
Allemaal hadden ze de grap dat Louis van Gaal zichzelf beschikbaar zou stellen als Paus.
Of eigenlijk, hij wilde rechtstreeks benoemd worden.
Ik zal jullie uit de droom helpen.
Het is geen grap.
De KNVB kan op zoek naar een nieuwe bondscoach want Louis gaat naar Rome.

Sylvio
Het lijkt dat de oude krijger Sylvio Berlusconi erachter zit.
Met al zijn tv stations en lange arm in Italie heeft hij de boel achter de schermen bewerkt.
Eigen belang natuurlijk.
Hij wil nog van een paar van zijn kerkelijke huwelijken af maar die Ratzinger was tot nu toe onvermurwbaar.
De eerste handelingen, uit het al jaren klaar liggende draaiboek van Louis, zijn in gang gezet.
Hij wil, net als bij het voetbal, alleen nog maar met jonge priesters verder.
Mits zij wel in vorm zijn. De "enge" Antoine Bodar lijkt in de selectiecommissie te zitten.
Kwaliteiten waar de jonge mannen op geselecteerd worden zijn, discipline, geen humor en handelingssnelheid waarbij ik bij het laatste woord enigszins moet slikken.
Om zijn oude voetbalvrienden ook weer een baantje te geven komt het Vaticaan met een eigen nationale zaalvoetbal voetbalelftal.
Danny Blind en Frans Hoek lijken al onderweg naar Rome te zijn om de trainingskampen te organiseren.
Louis checkt vooraf zelf de hotels.

Een van zijn meest opmerkelijke beslissingen is de Kardinaal van Barcelona te ontslaan.
Deze lijkt goed op te kunnen schieten met Danny en Johan Cruijff, volgelingen die Paus Louis de Eerste wel even "koud" wil zetten.
Verder wordt het balkon op het Sint Pietersplein omgebouwd tot een moderne dug out en wordt het tapijt ieder ochtend nat gesproeid. Het tempo moet erin blijven.

Wij zijn de beste
Wat absoluut in het voordeel van Louis is dat hij zijn talen spreekt. Engels, Duits en natuurlijk ook Spaans .
"We are the best", "wir sind die beste", kennen wij al en "somos los mejeros", komt goed over in Zuid Amerika.
De eerste strubbelingen met de media zijn ook genoteerd.
Een welbespraakte Nederlandse man met een snor van het programma VI (Vaticaan Internationaal) werd na een paar stevige vragen uit de "dug out" verwijderd.

Biechten kan nu bij Paus Louis ook digitaal.
Zet je zondige handelingen op de mail en hij behandelt ze allemaal zelf.
En ze worden opgeslagen.
Louis heeft meteen de "kloet eronder".
De Pausmobiel wordt gesloopt.
Te traag te ouderwets.
Louis denkt aan een "Paus-plane".
Mijn eigen sector,  de bloemenbranche, is nerveus.
Er zijn geruchten dat Louis met Pasen alleen bloemen uit Nederland wil accepteren als oude Louis criticasters uit zijn oude vaderland op hun knieen willen vragen: "Dank u wel dat u onze bloemen wil accepteren"


 

2013-02-14
Wilhelmus

Mijn naam is Jimmy,Mo, Gerrit  Mc Mullertov
Ik ben in Nederland geboren.
Tweede generatie Medelander met internationale roots in Suriname, Marokko, West Friesland, Schotland, Duitsland en Rusland.
Ik droomde dat ik was geselecteerd voor het Nederlands zaalvoetbal team.
Uitgenodigd door de nationale Bondscoach van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond.
Ik reis in een bus met Oranje opdruk en speel in een compleet oranje outfit.
Voorafgaande aan mijn interlandwedstrijd spelen ze het Nederlandse volkslied.
Het volkslied van het land waar ik leef en woon en dat ik sportief vertegenwoordig. 
Als voorbeeldnorm voor het publiek en gestimuleerd door de bondscoach zing ik en al mijn teamgenoten uit volle borst het Nederlandse volkslied mee.
Oh nee, niemand zong mee.
Ik droomde ...

 

 

2013-02-01
Aantrekkelijkste eigenschappen van de man

Vrouwen hebben het maar druk mee. Ik las onlangs dat ze een lijstje gemaakt hebben van de aantrekkelijkste eigenschappen van ons mannen. Hoe zou zoiets tot stand komen? Samen kwebbelen op de tennisclub of bij de overblijfmoeders?
Misschien gebeurt het wel in de weekendjes verwensauna, bij de wijnproeverij avondjes of tijdens een goedkope midweekaanbieding in een of ander troosteloos gat op de heide? Zouden ze dan allemaal drie gewenste eigenschappen mogen noemen en daarna als een soort "
Mauricha de Hond onderzoekbureau" turven wat zij het leukste van ons vinden?
Ik zie ons mannen dit niet zo snel doen. Op 1: gewoon een lekker wijf, dat sexy is, van uitgaan en een borrel houdt, humor heeft en niet zeikt. Punt uit.

Spiegel
Toch was ik wel benieuwd wat de "ladies" zo al niet van ons verlangen. En ik zal maar meteen eerlijk zijn. Mijn score was niet hoog. Bij elke dameswens in het lijstje schrompelde ik wat meer in elkaar. "Bespelen van een instrument", "repareren van een auto", "goed kunnen dansen", "goed kunnen koken", "handig zijn in huis" en "uitblinken in sport", kwamen op de posities 4 t/m 9.
Daar zit je dan met je mannelijke trots. Je durft toch bijna niet meer naar buiten, laat staan je openbaar op feestjes te vertonen.
Scoorde ik dan helemaal niet? Ja, buitenlandse talen spreken stond allerlaatste op nr. 10 dus zat zet geen zoden aan de Noord-Hollandse dijk. Als ik me dan ook nog enigszins herkende in de typische vrouwelijke eigenschappen van nummer 2: "weten hoe hij zich moet kleden" en nummer 1: "leuk om mee te praten", dan durf ik al helemaal niets meer te zeggen over de nummer 3: "goed zijn in bed."

 

 

2013-01-19
Ik mag het weer gaan proberen

Wat kun je soms vrolijk worden van 'n eenvoudig sms-berichtje. Vooral als je niet verwacht dat ze het naar jou sturen. Wat zijn we soms onvoorspelbaar. Koel, soms onzeker of afstandelijk aan de buitenkant, warm en gevoelig als je wat dichter tot elkaar toetreedt. Het sms bericht kwam in dit geval van een geblesseerde sporter. Weken lang sportief langs de kant staan is geen pretje voor een gedreven sporter. Je mist het spelletje, je mist het scoren en je kunt je "ei" niet kwijt. Belangrijk is ook dat je het kleedkamergevoel mist. Het dolletje, praten over je muziekkeuze, vrouwen en oh ja, de tegenstander. Gek word je van goed bedoelde vragen hoe het nu met je gaat. "Hoelang nog", en "wanneer." Je kunt het niet meer horen.

Verslappen?
Bestaat de kans dat je fysiek gaat verslappen tijdens een lange blessureperiode? Natuurlijk! Medicijnen maken je al niet fitter. En waarom zou ik nog 110 % voor mijn sport leven als ik toch niet mag spelen? Biertje, Baco-tje of ander pretwater gecombineerd met late plezierige nachten kunnen meer dan verleidelijk zijn. Heel erg menselijk als je "alleen" maar amateur sporter bent. Eigenlijk ga je liever niet bij een wedstrijd kijken. Om alleen maar van dat goed bedoelde "gezeur" af te zijn. Je sport- en teammentaliteit wordt enorm op de proef gesteld als je ook nog verre uitwedstrijden of trainingen gaat bezoeken. Een uitwedstrijd is nog enigszins anoniem maar je goeie gezicht laten zien op de trainingen is verdomd pijnlijk.

Creatief
Ik realiseer mij dat geblesseerde serieuze amateur sporters ook positief ingezet zouden kunnen worden. Laat ze aanstaande tegenstanders analyseren. Betrek ze bij sponsor- ontvangst of laat ze het voorwoord in het clubblad schrijven. Stel ze voor sommige thuiswedstrijden in dienst van de schrijvende of overige media. Het kost niets en kan zo veel meer opleveren. Afwisseling en betrokkenheid van de geblesseerde speler. Attentie en toegevoegde waarde voor sponsors of de media. Nu dat ik over blessures nadenk is de tegenvallende belangstelling na mijn vervangende knieoperatie, het te overziene aantal fruitmanden en de op een hand te tellen "kom op kaartjes" een pijnlijk maar bikkelhard bewijs dat het met mijn populariteit ook wel eens beter gesteld was...

 

2013-01-05
2013

Januari:
- Oudejaar conferences worden afgeschaft
- Rayonhoofden komen bij elkaar, er is er een jarig
- Gert Jan Verbeek: "Prima trainingskamp gehad."
- Dries Mertens heeft weer eens een "kampioenswedstrijd" gespeeld
- Oud Olympisch kampioen Salinero verkouden
Februari:
- Wereldkampioen darts beschuldigd van dopinggebruik
- AORC krijgt van sporthalleiding toezegging dat er nog slechts "drie" wedstrijden uitvallen
- CFE/VDL loopt nog verder uit en besluit voortaan hun tweede team te sturen
- Louis van Gaal wil Ronald de Boer bij technische staf Oranje halen
- Nu ook Bonfire snotterig
Maart:
- Abramowitz wil ook Ajax kopen
- CDA: Buma eindelijk weg, Sabine Heislag en Mirjam Sterk terug
- Tom Hofkamp als pinch hitter aan Nederlands zaalvoetbalteam toegevoegd
- 14 hectare weiland naar Epke vernoemd: Zonder-Land
- Dierenartsen stellen Ankie gerust: Griepje, het heerst
April:
- Laatste tweede Paasdag gevierd. Wordt afgeschaft.
- PSV, Ajax en Feyenoord staan gelijk. Dries Mertens wordt onzeker
- De Rabobank overweegt weer in de wielersport te gaan
- Arjen Robben is fit
- CDA in de peilingen naar 19 zetels.
Mei:
- Pelle trekt shirt uit op Men-day in de Kuip: rood
- Erik Breukink ploegleider van de nieuwe "Wat(jes) Aps ploeg
- Rijke Arabieren willen Feyenoord kopen
- Blessure voor Arjen Robben
- Slechts zestien dopinggevallen in Giro
Juni:
- Geruchten uit 't Noorden: Het rommelt tussen Naomi en Sven
- Wimbledon boycot Nederlandse aardbeien
- Epke neemt een "sabatical"
- Van der Vaart weer terug in zijn woonwagen (en bij Ajax)
- Volendam wint de nacompetitie: "Heen en Weer" uit het dock gehaald
Juli:
- Staking in de Tour, renners wandelen naar de streep.
- De Pro Blanco ploeg krijgt de etappezege toegekend
- Sven en Rafael brengen een boek: (ze was) "te mooi om waar te zijn"
- Louis van Gaal gaat in Brazilie weer hotels bekijken
- Blessure Robben lijkt mee te vallen
Augustus:
- Hovocubo en Veerhuys fuseren
- Vitesse haalt Balotelli
- Landkampioen Feyenoord loot zwaar: kampioenen van Tsjechie, Slovenie en Finland
- Tour etappezege van de Pro "Blanco" ploeg afgenomen wegens "zwarte betalingen"
- Louis ontevreden over hotels. Denkt aan campers.
September:
- Volendammer kermis een dag langer
- Marianne Vos heeft op de WK haar oude vorm weer terug: ze wordt dus weer 2e
- PSV wil af van Dries. "hij is alleen maar met de titel bezig"
- Epke en Dorian schrijven samen een boek. "een salt(d)o met zijwind"
- Erik Breuking ontslagen. Zijn ploeg lijkt te flets, slap, ongeinspireerd
Oktober:
- Sylvie is gezien op de Oktoberfeste
- Frank de Boer haalt Suljemani weer bij de selectie
- CFE /VDL fuseert met FCK de Hommel
- Geesink 5e in Lombardije. Wordt dus wielrenner van het jaar
- Balotelli op training slaags met Theo Janssen
November:
- Jaap Stam assistent van vriend Ferguson
- Louis haalt Van Nistelrooij bij de technische staf
- Ajax wil ook zaalvoetbal. AORC is kandidaat
- Mart Smeets denkt aan afscheid
- Arjen Robben traint weer
December:
- PSV wint knap uit bij Feyenoord. Dries : dit was de ..."
- Van Barneveld loopt bij training spierscheuring op
- Gert Jan gaat niet mee naar Turkije. Heeft de Kerst niet gehaald
- Andy van der Meijde in begeleidingsteam Oranje
- Dit jaar slechts dertien oudejaar conferences


© L.J.S. Giovannangelo for Zaalvoetbal Stream Nederland